Ny rapport om tilsyn med erhvervstransport

10-10-2024

Færdselsstyrelsen har udarbejdet en rapport om tilsynet med erhvervstransport. Rapporten skal give branchen et indblik i styrelsens tilsynsindsat og sikre gennemsigtighed.

Styrelsen har samlet data fra 2022, 2023 og 2024 vedrørende tilsyn med fællesskabstilladelser samt tilsynet med udenlandske vognmænd, der har udstationeret chauffører i Danmark. Tilsynet er tilor at sikre, at vognmænd og chauffører overholder gældende regler. Gennem en forbedret overholdelse af disse retningslinjer mindskes risikoen for overtrædelser og der skabes bedre arbejdsvilkår for alle i transportsektoren.

Stigning i tilsynsindsatsen
I 2023 øgede Færdselsstyrelsen indsatsen i tilsyn med erhvervstransport og afsluttede 619 tilsyn, hvilket er en stigning fra de 493 tilsyn, som der blev foretaget året før. Samtidig steg tilbagekaldelsesprocenten fra 15 % i 2022 til 39 % i 2023. Denne stigning skyldes et særligt fokus på transportvirksomheder, der ikke længere driver aktiv virksomhed, transportvirksomheder der er gået konkurs og transport virksomheder, som ikke har indregistrerede køretøjer.

Tilsyn med udenlandske chaufførers lønvilkår
Færdselsstyrelsen gennemførte 401 tilsyn med udenlandske chaufførers lønvilkår i 2023. Dette var en markant stigning fra de kun 62 tilsyn året før. Kontrollen er rettet mod chauffører, der udfører cabotagekørsel og kombineret transport i Danmark, og som skal modtage en løn svarende til den danske minimumstimesats.